Każdy ze składników tego koktajlu to nośnik witamin. Każdy ze składników lubię osobno, ale ich połączenie wydawało mi się niezbyt smaczne, póki nie zaryzykowałam.  Ich połączenie okazało się niezwykle energetyzujące! Koktajl wyszedł smaczny, lekko słodko-kwaśny, moim zdaniem mocno orzeźwiający 🙂

Koktajl – szpinak, jabłko, cytryna i pietrucha

_________

Łatwe

}

5 minut

Dla 1 osoby

Przygotowanie:

Składniki myjemy. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Cytrynę obieramy ze skórki i wycinamy grubsze części włókniste, tak aby była najbardziej oczyszczona jak się da. Wszystkie składniki wkładamy do blendera, zalewamy wodą kokosową i blendujmy na gładki płyn.
Chwila i koktajl gotowy.

Składniki:

1 średnie jabłko
1/4 cytryny
3 łyżki natki pietruszki
30g szpinaku
200ml wody kokosowej
1 duża łyżeczka oleju kokosowego (nierafinowanego)