Owsianka z kurkumą

Owsianka z kurkumą

Tym razem, to ja szukałam inspiracji na śniadanie i znalazłam ją na na cudownym blogu Jadłonomia 🙂 Uwielbiam to miejsce i Panią Martę. Cudownie się rozwija, a jej przepisy wielokrotnie wykorzystałam (zazwyczaj delikatnie modyfikując je pod potrzeby swojego podniebienia). Blog jest blogiem wegetariańskim, co w ogóle nie przeszkadza mi w inspirowaniu się 🙂

ŁATWE

15 MINUT

DLA 1 OSOBY

SKŁADNIKI

4 łyżeczki płatków owsianych
1/2 łyżeczki kurkumy
szczypta pieprzu czarnego
1 łyżeczka oleju kokosowego
100ml mleka kokosowego
100ml wody
3 daktyle
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki jagód mrożonych

PRZYGOTOWANIE

W rondelku podgrzewamy olej z kurkumą i pieprzem (chwilkę, tak żeby olej się roztopił i wymieszał z przyprawami). Następnie dodajemy mleko, wodę, płatki, pokrojone daktyle, sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu, do momentu aż płatki zaczną wchłaniać większość wody z mlekiem.
I tyle 🙂 podajemy z ulubionymi dodatkami 🙂

Brak komentarzy

Zostaw komentarz